19.05.2025 - Συνεργασία της ΑπΔΑ με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό 14.05.2025 - Τροποποίηση Διακήρυξης Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού άνω των ορίων, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας τιμής, για την εκπόνηση της μελέτης: «Μελέτη Κατεδάφισης Αυθαιρέτων τμημάτων του κτιρίου επί της οδού Φαλήρου 5 στο Δήμο Αθηναίων» εκτιμώμενης αξίας 587.179,52 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%). (CPV: 71320000-7) 09.05.2025 - Ευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας για την υδατοκαλλιέργεια 16.04.2025 - Συμμετοχή της Απ.Δ.Α. στον 8ο Αγώνα Πεδίου Άρεως “Στις γειτονιές της Αθήνας” 10.04.2025 - Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Διαγωνισμού άνω των ορίων, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει βέλτιστης σχέσης ποιότητας τιμής, για την εκπόνηση της μελέτης: «Μελέτη Κατεδάφισης Αυθαιρέτων τμημάτων του κτιρίου επί της οδού Φαλήρου 5 στο Δήμο Αθηναίων» εκτιμώμενης αξίας 587.179,52 € (πλέον Φ.Π.Α. 24%). (CPV: 71320000-7) 24.03.2025 - Τηλεοπτική παρουσία του Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κ. Γρηγόρη Επαμ. Ζαφειρόπουλου, την Τρίτη 18/02/2025 στην εκπομπή «Διάλογο με την Αυτοδιοίκηση» με την Φωτεινή Βρύνα.

Το Δημόσιο έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει την πιστή και επακριβή εκτέλεση της βούλησης των διαθετών και δωρητών. Στο πλαίσιο αυτό ασκούμε αρμοδιότητες εκκαθάρισης και εποπτείας επί των διαδικασιών διοίκησης και διαχείρισης των κοινωφελών περιουσιών αρμοδιότητάς μας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 3, του άρθρου 2, του Ν. 4182/2013 (ΦΕΚ 185/Α’/10-09-2013). Ως «κοινωφελής περιουσία» νοείται το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που διατίθενται με κληρονομία, κληροδοσία ή δωρεά υπέρ του Δημοσίου ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή για κοινωφελή σκοπό. Ο όρος κοινωφελής αναφέρεται σε κάθε εθνικό, θρησκευτικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και γενικά επωφελή για την κοινωνία, εν όλω ή εν μέρει, σκοπό.

Επίσης ασκούμε αρμοδιότητες εκκαθάρισης και εποπτείας των σχολαζουσών κληρονομιών αρμοδιότητάς μας, σύμφωνα με την ως άνω διάταξη. Ως «σχολάζουσα κληρονομιά» νοείται η κληρονομία της οποίας ο κληρονόμος είναι άγνωστος ή δεν έχει ακόμα βρεθεί ή δεν είναι βέβαιο ότι την έχει αποδεχθεί.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com