2 Νοεμβρίου 2023
6.4.1 Επαγγελματική Κατάρτιση σε Ι.Ε.Κ., Κολλέγια, Εργ. Ελευθέρων Σπουδών άρθρο44 (Ν4251/14) / Χορήγηση (ή αλλαγή σκοπού)

Διάρκεια: μέχρι 1 έτος

1. Ακριβές φωτοαντίγραφο ισχύοντος διαβατηρίου ή ταξιδιωτικού εγγράφου αναγνωρισμένου από την χώρα μας.
2. Θεώρηση Εισόδου τύπου D ( ή άδεια διαμονής σε ισχύ)
3. Ηλεκτρονικό παράβολο, 150 ευρώ (κωδ.παρ.2107)
4Ασφαλιστήριο συμβόλαιο ιδιωτικού φορέα ασφάλισης,
5. Αντίγραφο απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ίδρυσης ή λειτουργίας του ΙΕΚ ή του Κολεγίου που παρέχει κατ’ αποκλειστικότητα σπουδές αφενός βάσει συμφωνιών πιστοποίησης (validation) και δικαιόχρησης (franchising) με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, αναγνωρισμένα από τις αρμόδιες αρχές στη χώρα που εδρεύουν και αφετέρου προγράμματα σπουδών των οποίων οδηγούν σε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, εφόσον αυτά τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών έχουν πιστοποίηση (accreditation) από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του ίδιου νόμου (ν. 4111/2013, Α΄ 18) ή αντίγραφο του ΦΕΚ που έχει δημοσιευτεί απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π με την οποία χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 και 2 (πρώην Ε.Ε.Σ.)
6. Βεβαίωση εγγραφής από το αρμόδιο δημόσιο ή ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), Κολέγιο ή Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 1 και 2 ή βεβαίωση ότι έχει γίνει αποδεκτός προς εγγραφή και βεβαίωση ότι το πρόγραμμα απαιτεί κανονική και όχι εξ’ αποστάσεως φοίτηση.
7. Αποδεικτικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι διαθέτει επαρκείς πόρους ήτοι 400 ευρώ μηνιαίως κατ’ ελάχιστον & υπεύθυνη δήλωση ότι το ποσό αυτό θα ανανεώνεται . Το ύψος των επαρκών πόρων αποδεικνύεται από λογαριασµό καταθέσεων, τραπεζικό έµβασµα, υποτροφία.
8.(α) Πιστοποίηση του φορέα του προγράμματος σχετικά με τη γλώσσα που διδάσκεται το πρόγραμμα.
β) Βεβαίωση επαρκούς γνώσης της γλώσσας στην οποία διδάσκεται το πρόγραμμα από επίσημο φορέα Πιστοποίησης, τουλάχιστον επιπέδου Β1.
9. Δικαιολογητικά για την έκδοση της κάρτας :
(α) Τέσσερις (4) πρόσφατες, έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου ( 40x60mm χωρίς πλαίσιο /υψηλής ανάλυσης/ σε λευκό φόντο/ ουδέτερη έκφραση κλπ.) καθώς και σε ψηφιακή μορφή σε οπτικό δίσκο αποθήκευσης (CD) σε μορφή γραφικών JPEG 2000.
(β) Τέλος κόστους κάρτας αυτοτελούς εγγράφου 16 ευρώ (e-παράβολο/ κωδ.2119).
(γ) Επίσημο δημόσιο έγγραφο της χώρας γέννησης ή προέλευσης επίσημα επικυρωμένο και μεταφρασμένο από το οποίο να προκύπτει σαφώς ο τόπος γέννησης. Στη μετάφραση θα πρέπει ο τόπος γέννησης να αναγράφεται ΚΑΙ με λατινικούς χαρακτήρες. (Προσκομίζεται μόνο σε περίπτωση που δεν αποτυπώνεται στο διαβατήριο η πόλη γέννησης με λατινικούς χαρακτήρες)

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com