12.06.2024 - Παρουσία και χαιρετισμός του Γ.Γ. της Α.Δ.Α. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου στην ημερίδα του Δήμου Πειραιά (07/05) 03.06.2024 - Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της ΑπΔΑ στο Attica Green Expo 2024 21.05.2024 - Ανακοίνωση ΔΑΜ Νότιου Τομέα, Πειραιά και Νήσων 21.05.2024 - Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού κάτω των ορίων, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής, για την παροχή υπηρεσιών του αντικειμένου: «Εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων κατεδάφισης πολεοδομικών αυθαιρέτων στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 173.432,60€ (εκατόν εβδομήντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα δύο ευρώ και εξήντα λεπτών) με Φ.Π.Α. (CPV: 90720000-0) 21.05.2024 - Συνάντηση εργασίας των Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας στα γραφεία της ΑπΔΑ 20.05.2024 - ΔΑΜ Νότιου Τομέα, Πειραιώς & Νήσων: Ραντεβού λήψης βιομετρικών από επενδυτές
11 Δεκεμβρίου 2014
Συνάντηση Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με Π.Ε.Δ.Α.

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας, με την εκτελεστική επιτροπή της Π.Ε.Δ.Α. την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος, Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης και ο αντιπρόεδρος, Δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος το θέμα της υποστήριξης των ΟΤΑ από τις υπηρεσίες ΑΔ Αττικής για την παροχή νομικών συμβουλών στους Δήμους, ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο λήψης μη σύννομων αποφάσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια, η ακύρωση των οποίων δημιουργεί άσκοπες καθυστερήσεις. Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με του ΟΤΑ, αποφασίστηκε η στήριξη των Δήμων και στο ζήτημα της κατάρτισης των προϋπολογισμών:

Αντί να ακυρώνουμε αποφάσεις, ή να επιστρέφουμε προϋπολογισμούς επειδή έχουν συμπληρωθεί λάθος, είναι αποδοτικότερο να συνεργαζόμαστε με τους Δήμους, ώστε οι διαδικασίες να γίνονται από την αρχή σωστά. Έτσι κερδίζουμε χρόνο και παρακάμπτουμε τη γραφειοκρατία της ανταλλαγής επιστολών με συστάσεις και διορθώσεις. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλους τους Δήμους, ώστε μαζί να βρίσκουμε τις αποδοτικότερες λύσεις”, τόνισε ο Μανώλης Αγγελάκας.

Σχετικά με την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη ορισμένων κατηγοριών πολιτών, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ανέλυσε στο προεδρείο της Π.Ε.Δ.Α. τις διατάξεις του Νόμου 3463/08.06.2006, βάσει του οποίου προβλέπεται η μείωση των δημοτικών τελών κατά 50% ή η πλήρης απαλλαγή από την καταβολή τους για τρεις μόνο κατηγορίες: Απόρους, ανάπηρους και πολύτεκνους. Ταυτόχρονα, τα έσοδα που θα χάνονται για τους Δήμους από τη χρήση του κοινωνικού αυτού μέτρου θα πρέπει να καλύπτονται από άλλες πηγές ώστε να είναι ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com