28 Απριλίου 2014
Παρουσία Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στην ημερίδα του ΥΠΕΚΑ με θέμα : “Διάλογος για την οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Διοίκησης και Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών”

Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλης Αγγελάκας παραβρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα : “Διάλογος για την οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Διοίκησης και Διαχείρισης των Προστατευμένων Περιοχών” , χαιρετίζοντας με την παρουσία του την προσπάθεια που γίνεται για ένα λειτουργικό και βιώσιμο σύστημα διαχείρισης του εθνικού φυσικού μας κεφαλαίου.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Αγγελάκας αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιολόγησης των Σχεδίων Διαχείρισης και τόνισε πως ενώ η κεντρική πολιτική πρέπει να χαράσσεται από το ΥΠΕΚΑ, σημαντικός είναι και ο ρόλος που καλούνται να παίξουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στην εφαρμογή του νόμου και τον συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών (π.χ Δασικές υπηρεσίες και Δασονομεία) για την υλοποίηση του σχεδίου διοίκησης.

Ο Γ.Γ. Της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής έθεσε επίσης το ζήτημα της ορθολογικής κατανομής του προϋπολογισμού σε υπηρεσίες και φορείς, τονίζοντας πως “οφείλει να γίνεται ανάλογα με την απόδοση έργου και το υπηρετούν προσωπικό σε κάθε υπηρεσία, όπως και το προσωπικό οφείλει να είναι ανάλογο του μεγέθους της Προστατευόμενης Περιοχής και του αριθμού και του τύπου των οικοτόπων που αυτή εμπεριέχει”. “Βάσει των σημερινών δεδομένων όπου οι χρηματοδοτήσεις, ο αριθμός του προσωπικού και το παραγόμενο έργο έχουν τεράστιες αποκλίσεις”,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκας, “είναι εμφανές πως η αναδιοργάνωση του συστήματος κατανομής του προϋπολογισμού είναι σημαντική προϋπόθεση για την επιτυχή και αποτελεσματική διαχείριση τόσο των Προστατευμένων Περιοχών, όσο και του εθνικού φυσικού κεφαλαίου”.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com