27 Φεβρουαρίου 2024
Λειτουργία Κέντρου Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων στον Πειραιά

Ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχονται σε Πολίτες Τρίτων Χωρών υλοποιείται πιλοτικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής το έργο «Κέντρα Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου» με στόχο την επιτάχυνση του χρόνου διεκπεραίωσης των αιτημάτων έκδοσης ή ανανέωσης αδειών διαμονής των Πολιτών Τρίτων Χωρών (ΠΤΧ).

Σύμφωνα με το 65724/22-2-2024 έγγραφο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αρχικώς θα λειτουργήσει το Κέντρο Λήψης Βιομετρικών Δεδομένων Πειραιά στην Ταχ. Διεύθυνση Μεσολογγίου 136 τ.κ. 18546 Πειραιάς.

 Η προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας είναι η 01/03/2024 και οι ΠΤΧ θα εξυπηρετούνται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ κατόπιν ραντεβού που έχει προηγουμένως δεσμευτεί ηλεκτρονικά.

Για τον σκοπό αυτό, ήδη έχει ξεκινήσει η αποστολή ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων στους ενδιαφερομένους προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να δεσμεύσουν ραντεβού σε μέρα που τους εξυπηρετεί. Η αποστολή σχετικής ειδοποίησης είναι προαπαιτούμενη και οι ΠΤΧ δεν μπορούν να δεσμεύσουν ραντεβού βιομετρικών αν δεν έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση. Για την αποστολή ειδοποιήσεων τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Επισημαίνουμε ότι οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών & Μετανάστευσης δεν παρεμβαίνουν στη διαδικασία δέσμευσης ραντεβού και δεν παρέχουν οδηγίες για τον τρόπο δέσμευσης ραντεβού.

Στην ειδοποίηση που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι υπάρχει η απαραίτητη πληροφόρηση για τη δέσμευση ραντεβού.

Επισημαίνουμε ότι προς το παρόν οι ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ εξακολουθούν να εξυπηρετούνται στις εγκαταστάσεις της ΔΑΜ Νοτίου Τομέα Πειραιά & Νήσων με ραντεβού που προσδιορίζει η Υπηρεσία.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για την πρόοδο υλοποίησης και έναρξης λειτουργίας των επόμενων Κέντρων Λήψης Βιομετρικών στην Αθήνα και την Ανατολική Αττική.

Ο Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Γρηγόριος Ζαφειρόπουλος

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com