16.07.2024 - Ενημέρωση για την διαδικασία αναθεώρησης του Δικτύου Παρακολούθησης των Ακτών Κολύμβησης Αττικής για το έτος 2024 12.06.2024 - Παρουσία και χαιρετισμός του Γ.Γ. της Α.Δ.Α. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου στην ημερίδα του Δήμου Πειραιά (07/05) 03.06.2024 - Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της ΑπΔΑ στο Attica Green Expo 2024 21.05.2024 - Ανακοίνωση ΔΑΜ Νότιου Τομέα, Πειραιά και Νήσων 21.05.2024 - Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού κάτω των ορίων, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής, για την παροχή υπηρεσιών του αντικειμένου: «Εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων κατεδάφισης πολεοδομικών αυθαιρέτων στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 173.432,60€ (εκατόν εβδομήντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα δύο ευρώ και εξήντα λεπτών) με Φ.Π.Α. (CPV: 90720000-0) 21.05.2024 - Συνάντηση εργασίας των Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας στα γραφεία της ΑπΔΑ
18 Μαρτίου 2014
Ημερίδα για το Πρόγραμμα Νέων Γεωργών στην Τροιζηνία – Από σήμερα οι καταθέσεις φακέλων για επιδότηση

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Γαλατά Τροιζηνίας η ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τις προϋποθέσεις ένταξης νέων αγροτών στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προβλέπει οικονομική ενίσχυση από 10.000 – 20.000 ευρώ σε νέες και νέους ηλικίας 18- 40 ετών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη γεωργία.

Την ημερίδα με θέμα “ Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης” συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων και το Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας και επισήμανε πως η Πολιτεία θα στηρίξει τις προσπάθειες νέων αγροτών που επιθυμούν να εισάγουν την τεχνολογία και τις νέες επιστημονικές μεθόδους στις αγροτικές καλλιέργειες. “Θα είμαστε στο πλευρό των νέων που θα επιστρέψουν στην καλλιέργεια της γης και προτίθενται να υιοθετήσουν επιστημονικές μεθόδους καλλιέργειας, να δώσουν νέα πνοή στην αγροτική παραγωγή και να στηρίξουν την ανάπτυξη της υπαίθρου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελάκας.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος επιστροφής στην ύπαιθρο και της ενασχόλησης με τη γεωργία και την κτηνοτροφία ήταν η μεγάλη προσέλευση νέων στην εκδήλωση, οι οποίοι, στη συζήτηση που ακολούθησε μετά τις εισηγήσεις, έθεσαν καίρια ερωτήματα σχετικά με θέματα αδειοδότησης πτηνο-κτηνοτροφικών μονάδων, φυτοπροστασίας και προώθησης αγροτικών προϊόντων. Από τους ενδιαφερόμενους ετέθη και το ζήτημα της έλλειψης εγκεκριμένων φυτοφαρμάκων για τις ανθοκομικές καλλιέργειες, ζητώντας τη στήριξη της Πολιτείας για την διευθέτηση του ζητήματος.

Τις προϋποθέσεις ένταξης στο Μέτρο 112 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” ανέλυσε ο Διευθυντής Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ελευθέριος Κουτσουμπλής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν από σήμερα έως και τις 16 Μαΐου τους φακέλους τους στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com