21.05.2024 - Ανακοίνωση ΔΑΜ Νότιου Τομέα, Πειραιά και Νήσων 21.05.2024 - Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού κάτω των ορίων, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής, για την παροχή υπηρεσιών του αντικειμένου: «Εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων κατεδάφισης πολεοδομικών αυθαιρέτων στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 173.432,60€ (εκατόν εβδομήντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα δύο ευρώ και εξήντα λεπτών) με Φ.Π.Α. (CPV: 90720000-0) 21.05.2024 - Συνάντηση εργασίας των Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας στα γραφεία της ΑπΔΑ 20.05.2024 - ΔΑΜ Νότιου Τομέα, Πειραιώς & Νήσων: Ραντεβού λήψης βιομετρικών από επενδυτές 20.05.2024 - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με το ΤΕΕ 20.05.2024 - Επίσκεψη του Αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. στην Α.Δ.Α.
7 Νοεμβρίου 2014
Η ομιλία του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής στην εκδήλωση συνεργασίας των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και της Α.Δ.

Αθήνα 06.11.2014

Κύριε Υπουργέ,
Κύριε Γενικέ Γραμματέα,
Κύριε Πρόεδρε της ΚΕΔΕ, Κύριε Πρόεδρε της ΠΕΔΑ,
Κυρίες και Κύριοι Δήμαρχοι,
Κύριοι Γενικοί Διευθυντές της ΑΠΔ,
Αγαπητοί Συνεργάτες και Στελέχη της ΑΠΔ Αττικής,

Σας καλωσορίζω στην σημερινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία. Σας συγχαίρω για την εκλογή σας και εύχομαι επιτυχία στο έργο σας. Είναι τιμή για μας η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας για να συζητήσουμε τους ‘’άξονες συνεργασίας των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ‘’.
Από τη μια η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Α΄ Βαθμού, θεσμός καθιερωμένος στη συνείδηση του λαού, θεσμός με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία και τους πολίτες αφού έρχεται σε άμεση επαφή με τα προβλήματα της καθημερινότητας. Είστε εσείς και οι συνεργάτες σας, εκείνοι που καθημερινά βρίσκεστε στους δρόμους αντιμετωπίζοντας δυσκολίες και προσπαθείτε να δώσετε λύσεις που θα συμβάλουν στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Είστε εσείς εκείνοι, που με την διατήρηση υφισταμένων κοινωνικών δομών αλλά και την ανάπτυξη νέων τα τελευταία χρόνια όπως τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά φροντιστήρια στέκεστε δίπλα στους αδύναμους συμπολίτες μας και τους συμπαραστέκεστε. Είστε εσείς εκείνοι που μεταφέρετε στην πολιτεία τη φωνή της κοινωνίας με οξύ μερικές φορές, αλλά ευκρινή και σαφή τρόπο. Το έργο σας είναι σημαντικότατο και αναγνωρισμένο ιδιαίτερα σήμερα που η πατρίδα μας βιώνει μια βαθειά κρίση.
Από την άλλη, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ένας νέος θεσμός αλλά ταυτόχρονα εξίσου παλαιός, αφού αποτελεί την μετεξέλιξη των Νομαρχιών και των κρατικών Περιφερειών. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι η προέκταση των κρατικών Δομών στην Περιφέρεια, η παρουσία του κράτους μέσω της άσκησης πολλαπλών δραστηριοτήτων που το Σύνταγμα της Ελλάδας επιτάσσει να ασκούνται από Δημόσιες Υπηρεσίες. Θα ακούσετε γι’ αυτές αργότερα από τους συνεργάτες μου. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποκτά σταδιακά περισσότερες αρμοδιότητες αφού μεταβιβάζονται σε αυτήν εκείνες που έχουν εκτελεστικό χαρακτήρα με δεδομένη την απόφαση και το δόγμα «Τα Υπουργεία θα σχεδιάζουν στρατηγική και πολιτικές και το Αποκεντρωμένο κράτος θα τις υλοποιεί».
Ποια είναι η σύνδεση μεταξύ των δύο δομών; ποια άλλη θα μπορούσε να είναι από μια σχέση συνεργασίας! Μια σχέση που είναι βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό, στην κατανόηση των ρόλων που θα κατατείνει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων και την επίτευξη λύσεων. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα. Οι λύσεις, Όχι τα λόγια αλλά οι πράξεις. Κι εμείς αυτό θέλουμε να πετύχουμε συνεργαζόμενοι μαζί σας. Έχουμε στελέχη υψηλής επιστημονικής επάρκειας. Που γνωρίζουν τους νόμους και τις διατάξεις, που είναι έτοιμα να συμβουλεύσουν τα στελέχη σας αλλά και να συζητήσουν μαζί τους όλα τα θέματα.

Η σχέση μας δεν εξαντλείται στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων των Δημοτικών σας Συμβουλίων και τον έλεγχο των προϋπολογισμών σας. Θα συναντηθούμε και σε πολλά άλλα πεδία όπως οι διάφορες αδειδοτήσεις έργων που επιτελείτε, οι επιθεωρήσεις και αδειοδοτήσεις παιδικών χαρών και αθλητικών χώρων, η έκδοση αδειών παραμονής και ιθαγένειας για πολίτες που ζουν στους Δήμους σας, αλλά και η λειτουργία κληροδοτημάτων που λειτουργούν στις περιοχές σας, οι άδειες χρήσης νερού και γεωτρήσεις, η πολιτική προστασία, τα τμήματα σεισμοπλήκτων, τα δάση και δασικά συστήματα, το περιβάλλον και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων. Να λοιπόν που πρέπει να προχωρήσουμε μαζί. Να συνεργαστούμε στενά, με ειλικρίνεια , με μείωση της γραφειοκρατικής αντίληψης και αποτελεσματικότητα.

Αυτή τη σκοπιμότητα έρχεται να υπηρετήσει η σημερινή μας συνάντηση. Γι αυτό, μετά την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εισήγηση του κου Αναπληρωτή Υπουργού, και τις σύντομες εισηγήσεις που θα ακολουθήσουν από τους Γενικούς Διευθυντές μας, θα σας παρακαλούσα να λάβετε το λόγο και να θέσετε τα μείζονα εκείνα ζητήματα που σας απασχολούν. Για να πραγματοποιηθεί μια ουσιαστική συζήτηση.

Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αύριο στον ίδιο χώρο διοργανώνουμε ένα στοχευμένο σεμινάριο για την κατάρτιση και εκτέλεση των προϋπολογισμών των Δήμων. Θα παρακαλούσα να φροντίσετε ώστε να συμμετάσχουν οπωσδήποτε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου σας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου – στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής γιατί οργάνωσαν τη σημερινή και αυριανή εκδήλωση με όρεξη και επαγγελματισμό.
Ειλικρινά τους ευχαριστώ.

Και φυσικά όλους εσάς που μας τιμάτε με την σημερινή παρουσία σας και να θυμάστε, ότι είμαι στη διάθεση σας σε ότι με χρειαστείτε.

Να είστε όλες και όλοι καλά!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com