29 Απριλίου 2014
Η ΑΔ. Αττικής παρουσίασε το καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης υδροληψιών που σχεδίασαν οι υπηρεσίες της

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλης Αγγελάκας συνεχάρη τις υπηρεσίες της ΑΔ. Αττικής για το καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης υδροληψιών, “Υδροληψίες Αττικής” το οποίο σχεδίασαν και παρουσίασαν σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και οι Διευθύνσεις Υδάτων των Α. Δ. Αττικής και Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, έγινε αναλυτική παρουσίαση της νέας καινοτόμου ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέσω της οποίας θα ελέγχονται πλήρως και ολοκληρωμένα οι υδροληψίες, με σκοπό την ορθή και αειφόρο διαχείριση των υδατικών μας πόρων. Η Διευθύντρια Υδάτων της ΑΔ Αττικής κα Θεοδώρα Κόκλα ανέλυσε το σκεπτικό πάνω στο οποίο στήθηκε η πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαχείρισης των δεδομένων υδροληψίας και αναφέρθηκε στις ωφέλειες που θα προκύψουν από τη χρήση του συστήματος. Από την πλευρά του, ο Διευθυντής Πληροφορικής & Επικοινωνιών της ΑΔ Αττικής κ. Αριστείδης Παπαϊωάννου εξήγησε τη μεθοδολογία με την οποία προέκυψε το καινοτόμο και εύχρηστο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης, το οποίο σχεδιάστηκε εξ’ ολοκλήρου από τα στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών, με την συνεργασία στελεχών της Διεύθυνσης Υδάτων και τον τρόπο με τον οποίο η διαχείριση της πληροφορίας που θα γίνει με το σύστημα αυτό θα βοηθά την λήψη των βέλτιστων αποφάσεων, για τη διαχείριση των υδατικών πόρων. Τέλος, έγινε ζωντανή επίδειξη των λειτουργιών της εφαρμογής και ανάλυση των δυνατοτήτων και προοπτικών της από τον κ. Ηλία Βουτσά, υπάλληλο της Δ/νσης Πληροφορικής & Επικοινωνιών της ΑΔ Αττικής, που είναι ο προγραμματιστής της εφαρμογής και είχε την πρωτοβουλία για την ανάπτυξή της.

P1120567_1

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ειδικότερα στις Διευθύνσεις Υδάτων και Πληροφορικής, που μελέτησαν και σχεδίασαν , χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, μία ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων που θα διευκολύνει την διαχείριση των δεδομένων του υδατικού μας πλούτου. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει εμπράκτως τη σοβαρότητα, τη σύνεση και την υπευθυνότητα με την οποία τα στελέχη της ΑΔ.Αττικής αντιμετωπίζουν το θέμα της προστασίας και της ορθής διαχείρισης των υδροληψιών και αναδεικνύει τις παραγωγικές ικανότητες και τη δημιουργικότητα του εξαιρετικού μας επιστημονικού δυναμικού», τόνισε ο γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο οποίος υπογράμμισε πως «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς όχι μόνο δημιουργούν μια χρήσιμη βάση δεδομένων για την καταγραφή και προστασία του εθνικού φυσικού πλούτου, αλλά ταυτόχρονα κάνουν αποτελεσματικότερες τις υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη».

Στην ημερίδα συμμετείχαν , ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου κ. Γιώργος Διδασκάλου, ο Γενικός Διευθυντής Χωροταξικής και Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Α. Δ. Πελοποννήσου, κ.Σάκης Παναγιωτόπουλος, ο Διευθυντής Υδάτων Πελοποννήσου κ.Δημήτρης Μήλιος και υπηρεσιακοί παράγοντες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

hmer_2_2842014

«Συγχαίρω του διοργανωτές για το σημαντικότατο έργο τους, που αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε. Η σύγχρονη Ελλάδα έχει ανάγκη από σύγχρονη διοίκηση, με σύγχρονους δημόσιους λειτουργούς. Μαζί με το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλη Αγγελάκα, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,κ.Νίκο Ταγαρά, με στόχο την ολοκλήρωση και εφαρμογή της σύγχρονης αυτής ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε όλες τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας», δήλωσε, μετά το τέλος της ημερίδας, ο κ. Διδασκάλου.

Μπορείτε να διαβάσετε μια σύντομη περιγραφή της εφαρμογής ηλεκτρονικής διαχείρισης υδροληψιών στον παρακάτω σύνδεσμο.

Περιγραφή της εφαρμογής ηλεκτρονικής διαχείρισης υδροληψιών

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com