21.05.2024 - Ανακοίνωση ΔΑΜ Νότιου Τομέα, Πειραιά και Νήσων 21.05.2024 - Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού κάτω των ορίων, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής, για την παροχή υπηρεσιών του αντικειμένου: «Εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων κατεδάφισης πολεοδομικών αυθαιρέτων στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 173.432,60€ (εκατόν εβδομήντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα δύο ευρώ και εξήντα λεπτών) με Φ.Π.Α. (CPV: 90720000-0) 21.05.2024 - Συνάντηση εργασίας των Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας στα γραφεία της ΑπΔΑ 20.05.2024 - ΔΑΜ Νότιου Τομέα, Πειραιώς & Νήσων: Ραντεβού λήψης βιομετρικών από επενδυτές 20.05.2024 - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με το ΤΕΕ 20.05.2024 - Επίσκεψη του Αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. στην Α.Δ.Α.
7 Μαΐου 2014
Διευρυμένη σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα της διευρυμένης σύσκεψης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλη Αγγελάκα για την αντιπυρική προστασία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Βασιλείου Παπαγεωργίου, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Μανιάτη, του Ειδικού Γραμματέα Δασών κ. Γιώργου Αμοργιανιώτη, του Διευθυντή Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών κ. Γ. Χριστακόπουλου, του Γενικού Διευθυντή Δασών κ. Τάσου Καζάση, του Διευθυντή της ΕΜΥ κ. Αντώνη Λάλου, του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Μάνδρας κ. Γεωργίου Δρίκου.

Κατά τη σύσκεψη αναλύθηκαν διεξοδικά οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπό τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ενώ επισημάνθηκαν οι ελλείψεις και τα προβλήματα που παρατηρούνται στις δράσεις προληπτικής πυροπροστασίας και εκτέλεσης των αντιπυρικών έργων. Ταυτόχρονα επισημάνθηκε πως το επιχειρησιακό σχέδιο πυροπροστασίας για το 2014 έχει επικαιροποιηθεί, ενώ ήδη προσελήφθησαν 225 νέοι πυροσβέστες για να ενισχύσουν το υπάρχον δυναμικό των πυροσβεστικών σταθμών.

sys_pyr_2

Ο Γ.Γ της ΑΔ . Αττικής ζήτησε από όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη να επισημάνουν τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, ενώ ο ίδιος μαζί με κλιμάκιο των Δασαρχείων θα πραγματοποιήσει την επόμενη εβδομάδα επίσκεψη αυτοψίας στους δασικούς δρόμους της Πεντέλης και της Πάρνηθας. “Στόχος μας πρέπει να είναι η μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και η συνεργασία των κρατικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των ομάδων εθελοντών, ώστε κατ’ αρχάς,να θωρακίσουμε την Αττική λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελάκας.

sys_pyr_1

Τον τεράστιο ρόλο της πρόληψης επισήμανε και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας, ο οποίος αναφέρθηκε στα θετικά και μετρήσιμα αποτελέσματα που είχε το 2013 ο συντονισμός των αρμόδιων φορέων, αφού οι καμένες εκτάσεις μειώθηκαν κατά 50%. Επίσης, ενεργοποιήθηκαν και αποτελούν πλέον μέρος του εθνικού στόλου δασοπυρόσβεσης 5 ελικόπτερα της πυροσβεστικής, τα οποία ήταν καθηλωμένα λόγω γραφειοκρατικών κολλημάτων .

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com