29 Απριλίου 2014
Διερεύνηση ευθυνών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης από τον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Τρίτη ,29 Απριλίου 2013

Κατόπιν εντολής που έλαβε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη για διερεύνηση τυχόν ευθυνών του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης σχετικά με το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στον παιδότοπο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στον εν λόγω Δήμο, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Μανώλης Αγγελάκας προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:
-Απέστειλε έγγραφο με την ένδειξη του κατεπείγοντος προς τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης ζητώντας εξηγήσεις σχετικά με τη μη έκδοση άδειας λειτουργίας του Λούνα Πάρκ, (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 του Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων)), λαμβάνοντας υπόψιν την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης όπου αναφέρεται πως “η εταιρία στην οποία εκμισθώθηκε η δημοτική έκταση δεν κατέθεσε αίτηση με σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο”.
– Ζητήθηκε επίσης από το Δήμο ο πλήρης φάκελος στον οποίο αναφέρονται τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για την λειτουργία του παιδότοπου καθώς και το σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης για να διαπιστωθεί αν κατά την ημερομηνία που έλαβε χώρα το συμβάν το συμφωνητικό ήταν ακόμη εν ισχύ.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com