12.06.2024 - Παρουσία και χαιρετισμός του Γ.Γ. της Α.Δ.Α. Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου στην ημερίδα του Δήμου Πειραιά (07/05) 03.06.2024 - Συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της ΑπΔΑ στο Attica Green Expo 2024 21.05.2024 - Ανακοίνωση ΔΑΜ Νότιου Τομέα, Πειραιά και Νήσων 21.05.2024 - Διακήρυξη Ηλεκτρονικού Ανοικτού Μειοδοτικού Διαγωνισμού κάτω των ορίων, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά βάσει τιμής, για την παροχή υπηρεσιών του αντικειμένου: «Εκτέλεση τελεσίδικων αποφάσεων κατεδάφισης πολεοδομικών αυθαιρέτων στην Περιφέρεια Αττικής», συνολικού προϋπολογισμού 173.432,60€ (εκατόν εβδομήντα τριών χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα δύο ευρώ και εξήντα λεπτών) με Φ.Π.Α. (CPV: 90720000-0) 21.05.2024 - Συνάντηση εργασίας των Γραμματέων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας στα γραφεία της ΑπΔΑ 20.05.2024 - ΔΑΜ Νότιου Τομέα, Πειραιώς & Νήσων: Ραντεβού λήψης βιομετρικών από επενδυτές
29 Ιανουαρίου 2015
Απάντηση Αγγελάκα στη Ρένα Δούρου: « Αντί να μεταβιβάζει τις ευθύνες της, ας γνωστοποιήσει επιτέλους το πρόγραμμά της για την Διαχείριση των απορριμμάτων προτού τα σκουπίδια «πνίξουν» την περιφέρειά μας»

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Αναφορικά με τις δηλώσεις της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου (όπως δημοσιεύονται στον Τύπο) για την κοινή απόφασή των δύο Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας με επιστολή του επισημαίνει τα εξής:

  • Η απόφαση ελήφθη ώστε να αντιμετωπισθεί το οξύτατο πρόβλημα της μη αποκομιδής απορριμμάτων από τον Δήμο Τρίπολης (και λόγω έλλειψης χώρου ΧΥΤΑ), αφού κηρύχθηκε ο Δήμος Τρίπολης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την 6561/2556/14.01.2015 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κυρίου Πέτρου Τατούλη. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί και το 2013 και 2014 ώστε να αποφευχθούν προβλήματα δημόσιας υγείας και εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών.
  • Η απόφαση καθορίζει μεταφορά απορριμμάτων μέχρι 4000 τόνων, καθώς προβλέπεται η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, για τον οποίο εκκρεμεί η έκδοση άδειας λειτουργίας.
  • Είναι προφανές ότι η απόφαση των 2 Γενικών Γραμματέων ΑΠΔ έρχεται να καλύψει ολιγωρίες και αδυναμίες στην διαχείριση των απορριμμάτων από τους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, που επί χρόνια δεν έχουν αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα. Προέχει πάνω από όλα η προάσπιση της υγείας των πολιτών, κάτι που φαίνεται ότι η κυρία Δούρου δεν αντιλαμβάνεται, καθώς φαίνεται επίσης να αγνοεί το υφιστάμενο νομικό καθεστώς.

Σχετικά με τα όσα προσβλητικά αναφέρει για το πρόσωπό του η κυρία Περιφερειάρχης, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Μανώλης Αγγελάκας επισημαίνει: «Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι όλοι οι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης είναι «διορισμένοι » με βάση το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους (φαντάζομαι ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους Γενικούς Γραμματείς της νέας Κυβέρνησης). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν επαγγελματική πορεία και επιστημονική κατάρτιση (θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξετάσουμε την επαγγελματική σταδιοδρομία και των δυο μας, ώστε να βγουν τα αντίστοιχα συμπεράσματα). Επίσης καλόν είναι να γνωρίζει η κυρία Δούρου ότι οι «αιρετοί» δεν είναι υπεράνω κριτικής και δεν έχουν το χαρακτηριστικό της αυθεντίας. Τέλος καλόν είναι η κυρία Δούρου να γνωστοποιήσει -επιτέλους- το πρόγραμμά της για την Διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, προτού «πνίξουν» την περιφέρειά μας και χρειαστεί να μεταφερθούν κάπου αλλού με απόφαση ενός «διορισμένου» Γενικού Γραμματέα. Χωρίς να μεταβιβάζει την ευθύνη σε άλλους. Είναι αποκλειστικά δική της».

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com